De meeste mensen denken bij verkoopstyling meteen aan interieurstyling. Best begrijpelijk maar er is een groot verschil tussen die twee.

Interieurstyling gaat helemaal over de bewoners van het het huis. Wat vinden zij mooi, waarin voelen ze zich thuis. Van welke stijl houden ze. Wat hebben ze nodig? Denk dan aan een werkplek of kinderkamer of beide. Met andere woorden. We maken van je huis een thuis. Jij/jullie als bewoner(s) moeten zich er prettig voelen. Het huis komt niet in de verkoop, er worden geen foto’s gemaakt en er komen geen kijkers. Er is veel plaats voor persoonlijke spullen, zoals familiefoto’s, kindertekeningen en kunst aan de muur die jij mooi vindt.

Interieurstyling maakt van je huis een thuis.

Verkoopstyling is precies andersom. Het is een heel sterke marketingtool om een woning zo snel mogelijk en voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Dus het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen zichzelf al in dat huis zien wonen. Dat wordt een stuk lastiger met een foto van je opa en oma op de kast, tekeningen van je kids aan de wand en overal boeken en kranten die jij graag leest. De kijkers zijn bij jou op bezoek. En dat wil je niet.

Verkoopstyling maakt van je thuis een huis.

woonkamer met twee banken en zes lampen.

Eigenzinnige inrichting.

De woning krijgt een makeover en wordt verkoopklaar gemaakt. Er wordt uitgegaan van een zo neutraal mogelijke inrichting zonder persoonlijke spullen. Die ruimen we tijdelijk op.
Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de meubels en accessoires die er al zijn. Er zijn mensen die het moeilijk vinden om in zo’n ‘modelwoning’ te wonen. Maar om te beginnen valt dat echt wel mee, en bovendien je gaat toch verhuizen. Kun je net zo goed nu al beginnen met inpakken en opruimen. Scheelt straks weer.

En dan natuurlijk de foto’s.

Onderschat ook zeker niet het belang van goede foto’s. Afgaande op de foto’s van de woning maken geïnteresseerden een afspraak voor een bezichtiging. Goede foto’s op een woningportal trekt meer kijkers.

De verkoopstyling zorgt ervoor dat de woning er op z’n best uitziet zodat de fotograaf mooie foto’s kan maken.

Opgeruimde woonkamer, klaar voor de verkoop.

En dan natuurlijk nog social media, via Facebook en Instagram zie je veel mooie foto’s voorbijkomen. Het is toch fantastisch als je mooie en goede foto’s van je huis kunt delen.

Wist je bijvoorbeeld dat zoekers in minder dan 15 seconden beslissen of ze een woning willen bezichtigen.

Kortom: ga je je huis verkopen en wil je er de best mogelijke prijs voor krijgen? Kies dan voor verkoopstyling. Het levert veel meer op dan het kost!

Behoefte aan een interieurstylist? Dan sta ik ook voor je klaar.

meer weten? Contact

TIP: bij RocktheKasbah verkopen ze geweldige lampen.

https://rockthekasbah.net/fr