Kerst aan de Costa Blanca is toch anders dan thuis. Om te beginnen is het maar één kerstdag, maar ook is het hier minder, tja hoe zal ik het zeggen…..hysterisch.

En eigenlijk is dat heel fijn.

Toen de verhuiswagen in Spanje aankwam zaten daar maar liefst 5 dozen met kerstspullen bij! Ik ben nogal een versierder. Het eerste jaar heb ik de dozen niet  ingekeken, het tweede jaar gingen we toch niets doen en hebben we ook geen moeite gedaan, het jaar daarna……mmmmm, niet zo’n zin. Maar dit jaar besloot ik om maar weer eens uit te pakken. Om dat suffe coronajaar een middelvinger toe te steken en potverdorie we vieren gewoon kerst. Zoiets.

Na twee dagen versieren heb ik besloten om het voortaan anders aan te pakken. Want eigenlijk is het allemaal wat veel. Overal lichtjes, kerstmannen, rendieren, guirlandes, ballen en nepsneeuw. Als een soort automatisme voelde ik meteen de oude vertrouwde kerststress weer komen bovenborrelen.

Dat moet anders kunnen.

Volgend jaar hou ik het simpel. Geen drukke moeilijke slingers, niet overal lichtjes, de kerstmannen stuur ik terug naar de Noordpool samen met de rendieren. Rust in de tent en in mezelf.

Bovendien heb ik voor volgend jaar meteen veel leuke kerstcadeautjes. Want jemig, er zitten wel veel leuke versiersels bij hoor. Die worden mooi ingepakt en weggeven. Intussen doe ik vast inspiratie op voor kerst 2021.