Van een klant kreeg ik de vraag om een moodboard te maken voor een restaurant interieur. 

Joepie, kolfje naar mijn hand.

Uiteraard hangt alles af van het soort restaurant, het menu en wat ze willen communiceren met de gasten. Daarom is een goed gesprek vooraf van het allergrootste belang. We gaan daar niet teveel over uitweiden want de meeste van jullie lezers hebben geen restaurant en willen er geen openen.

Maar jullie gaan wél uit eten.

En dan weet je ook dat het interieur van het restaurant een grote rol speelt bij de ‘beleving’. Restaurants met een kille, ongezellige inrichting nodigen niet uit om nog een extra glaasje wijn te bestellen. Vaak willen ze dat ook niet. Eten en wegwezen zodat de tafel twee of zelfs drie keer bezet kan worden op een avond. Goed om je maag te vullen, maar voor mij is dat niet ‘uit eten gaan’. Daar is meer voor nodig.

Comfortabele stoelen

Daar ontbreekt het nog wel eens aan. Zit je in een leuk restaurant met je lief en zou je eigenlijk nog wel wat langer willen blijven met een lekkere koffie en bijpassend likeurtje dan zegt je achterwerk dat het tijd is om op te staan.

Instagramwaardig

Het is ook fijn als je gasten veel foto’s van je restaurant maken en op social media plaatsen. Als het eten dan ook nog lekker is kun je verzekerd zijn van een toestroom aan gasten.

Natuurlijk wil ik graag wat voorbeelden laten zien en al surfend op internet kwam ik echt fantastische inrichtingen tegen. Dat kost natuurlijk wel wat en zo mooi en overweldigend hoeft het natuurlijk ook allemaal niet, maar het is geweldig om te  zien!

Bam Boa

Dat een bohemian interieur niet altijd heel kleurrijk hoeft te zijn zie je in restaurant Bam Boa in Amsterdam.

Het interieur past perfect bij het Mediterraanse eten en neemt je mee naar de zuidelijke kusten van Europa. Het heeft de beach-house uitstraling met rotan spiegels, rieten lampen en veel bamboe.

Nozomi en Kaikaya

Twee Japanse restaurants in Valencia. Bij  Nozomi eet je sushi onder Japanse kersenbloesem en Kaikaya combineert Japan met Brazilië, wat je heel goed terugziet in het ontwerp.

Rum Club in Utrecht en Kanarieclub in Amsterdam

Twee heel verschillende ‘Clubs’, maar allebei onweerstaanbaar. Hier wil je toch naartoe?

Tenslotte

Deze Spaanse coctailbar. Het beton met het roze is een hele mooi combinatie, dan nog die touch of groen.

Een mochito por favor!

Goeie week!

Mocht je zin hebben om in een van de restaurants te gaan eten klik dan op onderstaande link.

https://www.bam-boa-amsterdam.com/

https://nozomisushibar.es/

https://kaikayarestaurante.com/

https://rum-club.nl/

https://www.kanarieclub.nl/