Onlangs heeft House of ID een huis verkoopklaar gemaakt. Een propvol huis van een ouder Duits echtpaar. Het stond al twee jaar te koop en ze wilden er echt vanaf. Ze wilden de vraagprijs gaan verlagen maar de makelaar stelde voor om eerst eens met ons te praten. Goeie makelaar.

Als het over prijsverlaging van een woning gaat dan gaat het al snel over tienduizenden euro’s. Verkoopstyling komt eigenlijk nooit boven de € 5000,- uit.

In dit geval kostte het ‘maar’ € 1500,-.

Aan de slag

Het huis was veel te vol, te veel meubels, te veel tuttemelul (zoals Jan de Bouvrie dat noemde) te veel van alles en behoorlijk gedateerd. Dus eerst maar eens opruimen. Veel spul in dozen, het overtollige meubilair naar de garage (of opslag) en rust en ruimte creëren.
Met nieuwe lampen, gordijnen, kussentjes, potjes met planten, kandelaars en zo meer hebben we het huis wat meer ‘up to date’ gemaakt.

In dit geval was het om allerlei redenen niet mogelijk om alle kamers te schilderen, maar we hebben heel wat kunnen bereiken met opruimen en accessoires.

 

De eigenaren waren zo blij met het huis dat ze het bijna niet meer wilden verkopen! Die zijn nu helemaal overtuigd van het nut om je huis verkoopklaar te maken. Twee maanden na styling is het huis verkocht voor een goede prijs. Geen prijsverlaging doorgevoerd, geen tienduizenden euro’s misgelopen. En dat met een investering van slechts € 1500,-! Om het in goed Nederlands te zeggen: I rest my case.

Maar wel nog even dit:

Verkoopstyling is géén interieurstyling

Bij interieurstyling maak je van je huis een thuis. Bij verkoopstyling maak je van je thuis een huis.

Dat wil niet zeggen dat je als een vreemde in je huis rondloopt, want bij verkoopstyling wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de spullen die er al zijn.

Het wil ook niet zeggen dat je geen goede smaak hebt. We maken jouw thuis alleen toegankelijker voor kandidaat kopers. Zij moeten zichzelf er al zien wonen.

Fijne dag en geniet van je (t)huis!

 

Kijk voor meer informatie op: https://www.houseofid.eu