Maar mijn huis is toch fantastisch? Vind je die lampen dan niet mooi? En die vazen? Ik heb echt heel erg mijn best gedaan op de inrichting hoor!

Nou, eerlijk is eerlijk. Het ziet er mooi uit. Maar het is niet af.

De makelaar had de verkoper voorgesteld om de woning voor verkoop wat meer aan te kleden. Want hoe smaakvol ook, het is wel wat kaal. De woning, of beter villa, mist sfeer en warmte. Niet iedereen houdt van een minimaal gebruik van kleur en meubilair.

Aan mij nu de schone taak om de verkoper tactvol duidelijk te maken dat het wellicht verstandig is om toch wat meer te investeren in de inrichting.

Over smaak valt blijkbaar toch te twisten. De verkoper vind zijn villa meer dan mooi en kan zich niet voorstellen dat iemand daar anders over denkt.

Dan komen we weer terug op een van die feiten over verkoopstyling. De meeste mensen kunnen niet door de spullen van iemand anders heenkijken. Of in dit geval: het gebrek daaraan. De villa oogt kaal, wit en heeft een aantal lege kamers waarvan niet meteen duidelijk is wat de functie daarvan zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld een kamer die we in Nederland een serre zouden noemen, maar deze is gelegen op de eerste verdieping. Het uitzicht is spectaculair. Kantoor, leeskamer, meditatieruimte? In het souterrain een grote ruimte die heel geschikt is om er een fantastisch gastenverblijf van te maken.

Rekening houden met de doelgroep is ook van belang. Kopers die op dit soort moderne villa’s vallen houden waarschijnlijk niet van een klassieke inrichting. En we kunnen er ook van uitgaan dat de kopers geen senioren zullen zijn. Niet omdat die niet van modern houden maar die gaan meestal voor gelijkvloers.

Wat gaan we dus doen?

We gaan voor een moderne neutrale inrichting maar wel met sfeer. En we geven elke kamer een functie. De buitenruimte kan ook nog wel het een en ander gebruiken. Een groot kaal terras is niet erg aanlokkelijk. Voor elke bezichtiging moeten we zorgen voor mooi opgemaakte bedden, een schaal met fruit (hier passen felgroene appels bij), en uiteraard is alles schoon en opgeruimd.

Het resultaat.

De verkoper heeft veel meer kans om zijn huis voor een goede prijs en binnen een redelijke termijn te verkopen. Want immers, een mooi gestylde woning levert ook betere foto’s op en trekt dus meer aandacht op de woningverkoopsites. Meer kijkers betekent meer kans op kopers.

Fijne week!

Meer weten over minimalistisch inrichten?

https://homedeco.nl/blog/stylingtips-voor-een-minimalistisch-interieur/

https://www.vtwonen.nl/inspiratie/minimalistisch-huis-tips/

Contact