Planten zijn geen wezenlijk onderdeel in het Spaanse interieur.

Wellicht is dat in de steden anders maar hier aan de Costa is het niet iets waar mensen mee bezig zijn. Tuincentra hebben ook maar weinig kamerplanten en aan kamerplanten trends doen ze al helemaal niet mee. Dus als de pannekoekplant of de vrouwentong opeens hip en happening is wil dat niet zeggen dat je die hier kunt kopen.

Het zal uiteraard te maken hebben met het buitenleven en ook het feit dat hier veel tweede woningen staan zal een rol spelen. Planten willen nu eenmaal water krijgen en als je er dan maar een paar weken of maanden per jaar bent wordt het lastig.

Maar……….

Er zijn ook veel ‘residenten’. Mensen die hier permanent wonen. En dan is die plant toch een onderschoven kindje. Jammer

Want……

Het geeft veel sfeer en je kunt kale en/of moeilijke hoekjes meteen heel sprekend maken. In dit blog veel plaatjes om je te inspireren.

Een winkel waar je goed terecht kunt voor hippe planten is Ikea. Ook op de markt kun je nog wel eens tegen iets leuks aanlopen. Maar als je een goeie tip hebt hoor ik die graag.

Als ik nog een tip mag geven zou ik wel wachten tot oktober. Nu is het tijd om te zwemmen, terrasje te pakken en veel buiten te zijn.

Fijne week!

https://www.ikea.com/nl/nl/cat/planten-10779/