In de jaren 70 was kleur en gezelligheid in het interieur het voornaamste. Een macramé lectuurmand en een macramé plantenhanger was bijna een must. Veel van de interieurstijl van de seventies zie je nu weer terug. Terwijl ik voor dit blog wat over het internet surf raak ik toch wel gegrepen door die zeventiger jaren. Daar ga ik ook nog eens iets mee doen.

Na deze periode was macramé toch vooral iets voor vrouwen in grote paarse gewaden met een kralenketting en op sandalen. Dat zeg ik niet hé?, het zat gewoon in de hoek van creabea, zweverige types en wat meer alternatieve vrijdenkers. Niets mis mee, maar het was nou eenmaal niet hot en happening.

Nu is het al geruime tijd helemaal hip. Goedgeklede hipsters, flowerpower meisjes en coole healthchicks, ze zijn allemaal aan het macrameeën geslagen. En jee! Wat zie ik prachtige dingen voorbijkomen. Wandhangers, gordijnen, accessoires en niet te vergeten plantenhangers. Mijn handen begonnen te jeuken.

Maar…….

Aangezien ik al meer hobby’s heb dan ik aankan nam ik me voor hier niet aan te beginnen. Een paar jaar lang heb ik dapper volgehouden. Totdat ik een prachtig gordijn voorbij zag komen wat precies zou passen tussen de poort van voor- en achtertuin. Toch maar even op YouTube kijken of het te doen is.

Deze keer probeerde ik wel verstandiger te zijn dan ik normaal ben. Dat betekent niet meteen aan dat gordijn beginnen maar eerst iets kleiners. Dat werd de oude vertrouwde plantenhanger. Nou, appeltje eitje dus. Én heel erg leuk om te doen! Meteen koord besteld. Dat had ik de volgende dag al in huis.

The rest is history. Het gordijn is klaar en ik kan niet wachten om aan het volgende project te beginnen!

 

Voor het bestellen van koord in Spanje kan ik echt deze website aanbevelen, de bezorging is supersnel! https://www.lastijerasmagicas.com/es/