Echt waar, niet doen. Zomaar iets kopen wat je leuk of mooi vind is geen goed begin als je een kamer of misschien zelfs alles in je huis wilt veranderen.

Wat is dan wel een goed begin?

Eerst een stijl kiezen!

Ga achter je computer zitten en plaatjes kijken! Welke stijl spreekt je het meest aan? Urban jungle, bohemian, scandinavisch, vintage, mid-century, landelijk of toch industrieel? Een combinatie kan ook. Een stijl kiezen is belangrijk omdat je dan de juiste meubels en accessoires voor je nieuwe inrichting koopt. Bij spontane aankopen kan het helemaal verkeerd uitpakken.

Moodboard

Een moodboard maken is leuk en een handig hulpmiddel. Het helpt je je doel te visualiseren. Je geeft vorm aan je idee en het geeft je houvast. Het kan ook helpen om miskopen te voorkomen.

Zo wordt bijvoorbeeld in een klassiek, landelijk interieur veel gebruikt gemaakt van zachte en rustige kleuren. Ook natuurlijke materialen zoals hout en steen horen bij deze stijl. Heb jij net een felrood kussentje gekocht met een bohemian patroon omdat je hem zo leuk vond!

Meer tips

Mix verschillende materialen en stijlen met elkaar om een spectaculair effect te bereiken. Heb ik net gezegd dat je eerst een stijl moet kiezen en nu dit. Maar je wilt geen saai en eentonig interieur.  Door mixen en matchen wordt je interieur levendig.

Kies een kleurenpalet. De beste kleurenmix bestaat uit 3-5 kleuren. Een aantal van deze tinten mogen van dezelfde kleur zijn. Denk aan diverse tinten grijs of groen bijvoorbeeld. Om het interessant te houden, kies je voor de overige kleuren een paar contrasterende kleuren.

Natuurlijke materialen maken een ruimte altijd beter. Planten en bloemen maken een kamer gezellig en zijn fantastische accessoires. Zonder planten voelt het vaak ongezellig aan. Gebruik natuurlijke materialen als hout en bamboe voor je meubels en/of accessoires en zet een paar groene planten neer. Je hebt meteen een heel mooi effect.

Iets op de wanden kan veel doen voor de sfeer in je interieur. Hang je wanddecoratie op de juiste hoogte. Vaak wordt het te hoog opgehangen. Voor het allerbeste resultaat hang je het midden van het item op ooghoogte. Pas daarnaast op voor even getallen. Het menselijk brein vindt alles in oneven getallen namelijk veel interessanter. Dus als je voor een gallery wall gaat hang dan altijd een oneven aantal lijstjes op.

Last but not least. Persoonlijkeid. Dit maakt iedere ruimte beter. Een ruimte die een kopie is uit een interieur catalogus is prachtig, maar vaak ook kil en heeft weinig charme.  Jouw/jullie persoonlijkheid toevoegen kun je doen door foto’s van jezelf, vrienden en familie op te hangen, souvenirs, boeken, iets van je oma of een vaas van de rommelmarkt neer te zetten. Ook stukken waar een verhaal achter zit zijn altijd goed.  Zo maak je van je huis een thuis!

Andere belangrijke zaken zoals raamdecoratie, een goed lichtplan, vloerkleed et cetera bespreken we een andere keer.

Fijne week en voor een vrijblijvende afspraak klik je gewoon even op onderstaande link.

Contact