Inmiddels weten we het wel. Goede foto’s zijn heel belangrijk als je je huis wilt verkopen. Mensen selecteren de huizen die ze willen bekijken op internet en na locatie en prijs zijn de foto’s dan doorslaggevend.  Op de Spaanse huizenmarkt begint dat ook langzaam door te dringen. Hoewel er nog veel lelijke foto’s zijn te bewonderen op internet hoor ik om me heen toch positieve geluiden. Er wordt meer en meer geprobeerd om mooie foto’s te maken.

Helaas met wisselend succes.

Zo sprak ik eens een makelaar die me trots foto’s liet zien van een net in verkoop genomen woning. Hij had enorm zijn best gedaan en de foto’s zagen er goed uit. Hij had de juiste hoek en zichtlijnen aardig te pakken. Behalve dan dat de aanrecht vol stond met flessen, pakjes en afwas. Jammer.

Styling is een niet te vergeten onderdeel bij het maken van interieurfoto’s. En trouwens niet alleen bij interieurfotografie. Denk bijvoorbeeld aan mode-, food- en portretfotografie. Zelfs bij natuurfotografie wordt gestyled! Ik heb eens een fotograaf met een schaar wat sprietjes weg zien knippen!

Was je de auto voor je foto’s maakt en hem te koop zet?

Als ik dat vraag is het antwoord meestal ja. Maar je meest waardevolle bezit gaat hopla gewoon op de foto zonder zelfs maar de wasmand dicht te doen.

Zoek de verschillen……..

Een voorbeeld uit de praktijk

Een huis staat te koop voor €299.000. Door de foto’s van de rommelige inrichting komt het huis totaal niet uit de verf. Voor een bedrag tussen de €3000,- en €5000,- kun je het verschil maken met foto 1 en foto 2. Helaas vonden de verkopers dat te duur. Een maand later zag ik het huis weer voorbijkomen. De vraagprijs was verlaagd naar €249.000!!! Dat is een verschil van €50.000! Het is echt een leuk huis met veel sfeer en mogelijkheden en de oorspronkelijke vraagprijs was niet verkeerd. Een investering van €5000,-  had zomaar €30.000 op de verkoopprijs kunnen schelen. Dat is een rendement waar de meeste investeerders alleen maar van kunnen dromen.

Iemand zei eens tegen mij: je moet kijken naar de opbrengst en niet naar de kosten. Een waarheid als een koe!

Fijne week!

Klik op onderstaande link voor alle diensten en tarieven van House of ID

Diensten en Tarieven

Zin om huizen en foto’s te bekijken? Klik dan op een van deze links

https://www.kyero.com/nl

https://www.idealista.com