Kent u uw doelgroep?

Het spreekt voor zich, maar natuurlijk is niet elk huis voor iedereen geschikt. De locatie, grootte en indeling van een woning bepalen de doelgroep. Als je van tuinieren houdt, koop je waarschijnlijk geen appartement. Als je kleine kinderen hebt, wil je scholen in de buurt. Als duidelijk is wat uw doelgroep is, kunt u daar in de huispresentatie rekening mee houden. Met de foto’s van het huis wil je ook laten zien waar de doelgroep in geïnteresseerd is. Het is niet moeilijk om erachter te komen wat de doelgroep van uw woning is. Vraag uzelf bijvoorbeeld af waarom u destijds voor deze woning heeft gekozen. Het is vaak een combinatie van factoren. En deze factoren bepalen uw doelgroep. Vaak gaat het niet eens om de tastbare dingen. Het gaat veel meer om de ervaring erachter. Omdat dat uiteindelijk het verschil maakt. De aanwezigheid van bijvoorbeeld een ruim balkon in een appartement is wat zichtbaar is. De ervaring is genieten! Zie jezelf zitten op een luie zondagochtend met een kopje koffie of thee. Voeg een tijdschrift of krant toe en voel de opkomende zonnestralen op je gezicht. Dat is het gevoel dat een balkon kan oproepen. Dit is niet tastbaar. De kans is echter groot dat de reden (onbewust) is waarom een ​​koper de woning koopt. En ja, die ervaring moet zichtbaar en voelbaar zijn in de huispresentatie.


Zeezicht wie zouden de potentiële kopers zijn?

De rol van verkoopstyling

Als we dit vertalen naar sales styling, wordt het meteen duidelijk. U kunt een huis ontwerpen naar de “smaak” van uw doelgroep. Huis voor een gezin? Creëer een leuke speelhoek voor kinderen. Luxe appartement? Smaakvol en tijdloos design, gebruik mooie materialen. Huis op platteland? Landelijke stijl.

We kunnen natuurlijk doorgaan, maar de boodschap is duidelijk. Ken uw potentiële kopers en pas de presentatie van uw woning hierop aan. En ja, die ervaring moet zichtbaar en voelbaar zijn in de huispresentatie.