Er is een tijd geweest dat een muur behangen echt niet meer kon.  Dat was oubollig en ouderwets. Inmiddels is behang alweer geruime tijd terug en hip en happening. In interieurtijdschriften en op internet zie je de mooiste muren voorbijkomen. Als je dan besluit dat je ook wel eens een spannend behangetje wilt om je kamer wat op te fleuren of pit te geven, kom je voor een flinke uitdaging te staan.

Er zijn zoveel soorten, maten, patronen, onderwerpen dat je al snel door het behang de muur niet meer ziet. Vaak kun je een paar onderwerpen wel overslaan omdat je daar gewoon niets mee hebt bijvoorbeeld barok of strepen steenmotief  maar dan blijft er nog steeds veel over.

Dus als je niet vele uren wil verspillen aan het vinden van de juiste rollen dan heb je een plan van aanpak nodig.

Stel jezelf een paar vragen

Wat past in mijn interieur?

Als je van de Scandinavische stijl houdt is een jungle patroon misschien niet de beste keuze. Hou je van Bohemian dan kan het bijna niet gek genoeg. Grote kleurrijke patronen behoren dan tot de mogelijkheden. Een romantisch interieur vraagt om bloemen.

groot bloemenpatroon van photowall

Welke kleur?

Een behang waarin kleuren voorkomen die ook in je interieur aanwezig zijn zal ervoor zorgen dat het een eenheid vormt met de rest van de ruimte. Een behang met kleuren die zich niet in het interieur bevinden of die juist tegenovergesteld zijn van de kleuren in het interieur, zullen een groot contrast vormen.

Wat is het effect?

Grote patronen vallen op en zullen dus de aandacht trekken. Ook laten ze een ruimte kleiner lijken. Kleine patronen in lichte kleuren hebben het tegenovergestelde effect. En net als bij mensen laten verticale strepen de kamer hoger lijken en horizontale strepen laten de kamer breder lijken. Donkere kleuren kunnen een prachtig dramatisch effect geven aan een kamer.

Als je deze vragen hebt beantwoord heb je al een aardig beeld van wat je keuzes zijn. Maak in ieder geval nooit de fout om spontaan te gaan voor een behang wat je heel mooi vind. Dat kan wel eens een teleurstelling worden.

Nog vragen? Stel ze gerust!

mail naar: info@houseofid.eu of

htpps://www.photowall.nl

https://www.behangfabriek.com/nl_NL/