Onderstaande tips zijn heel algemeen, dus het maakt niet uit wat je stijl is. Je kunt je huis altijd een luxe, rijke uitstraling geven. De lijst hieronder is natuurlijk niet volledig en sommige onderwerpen zouden een geheel eigen blog verdienen, zoals het gebruik van licht en kleden. Over het luxe opmaken van je bed heb ik al eens iets geschreven. Voorjaarskriebels? Aan de slag!

  1. Gebruik een neutrale basis. Je kunt later patronen, kleur en textuur toevoegen. Dit bespaart je uiteindelijk ook geld, want als je bent uitgekeken op je zuurstokroze bank en graag iets anders wilt is dat een stuk duurder dan een paar zuurstokroze kussentjes vervangen. Met accessoires kun je snel en gemakkelijk een andere look aan je huis geven zonder grote investeringen.
  2. Raambekleding is belangrijk voor een luxe uitstraling. Geen korte ‘poppenkast’ gordijnen. Hang de rails zo hoog mogelijk en maak de gordijnen zeker niet te kort. Een ‘puddle’ suggereert overvloed (zie tekening). Gordijnen in combinatie met vouwgordijnen is ook prachtig. Hoe dan ook, als je kapotte of rommelige jaloezieën hebt geeft dat zeker geen luxe uitstraling. Maak het weelderig!

3. Grote spiegels hebben niet alleen een mooi effect maar laten de ruimte ook groter lijken. Hang de spiegel in de buurt van een raam zodat deze het licht reflecteert. Zet de spiegel op de grond of hang hem aan de muur.

 

4. Een groot kunstwerk laat je huis er meteen veel duurder uitzien. Je kunt dit ook bereiken door een gallery wall te maken. Het brein/je oog zal dit zien als één geheel.

5. Vintage tapijten werken altijd fantastisch! Waar je ze ook gebruikt, het maakt elke ruimte mooier. Let wel goed op de maat. Een te klein kleed komt juist weer goedkoop over. Ik zal daar eens een apart blog aan wijden, want ik zie dit vaak mis gaan.

6. Knoppen en handvatten zijn relatief gemakkelijk te vervangen en maken een wereld van verschil. Een mooie kraan kan een keuken een heel ander aanzien geven. Maar ook het vervangen van eenoude gordijnrails, verkleurde stopcontacten, de knoppen van de keukendeurtjes. Allemaal een upgrade voor je woning.

7. Bloemen en planten toevoegen is een must. Maar kies liever een te grote plant voor in de hoek dan een te kleine plant. Een te kleine plant staat een beetje vreemd net als een te groot boeket. Maak liever van een groot boeket wat kleinere en verdeel ze over je huis.

8. Houd je huis schoon en vrij van rommel. Klinkt een beetje saai en duh, ja natuurlijk, maar een rommelig huis zal nooit luxe uitstralen. Het is ook zonde om veel geld uit te geven aan mooie spullen als het huis niet schoon is. Vergelijk het met een luxe hotelkamer. Je hebt er goed geld voor betaald en dan vind je een haar in de badkamer of stof onder het bed. Weg is je luxe gevoel. Dus opruimen maar.

9 Hou je spullen mooi en repareer wat kapot is. Verf je muren als ze vies zijn. Vervang kapotte tegels, repareer scheefhangende (keuken) deurtjes, de bel, de kapotte  wc bril en zo verder. Je begrijpt wat ik bedoel. Behoud en onderhoud wat je hebt.

10 Een té grote hanglamp is eigenlijk altijd een goed idee voor een dure uitstraling. Boven de tafel of het kookeiland, in de hal of de slaapkamer. Gebruik warm licht en dimmer.

11 Fluffy kussens! Platte kussen zijn een absolute no go voor een sjieke uitstraling. Dikke fluffy kussens moet je hebben! Dons is mooi en als je donzen kussens bij Ikea koopt, ook nog eens betaalbaar. Echt een wereld van verschil. Alle platte kussen de deur uit!

12 Mooi linnengoed is een must. Geen rafels, scheuren of verkleurd linnengoed. Doe jezelf een plezier en koop wat mooie handdoeken, fijne lakens en stralende dekbedovertrekken. Enn…..koop wit dat is makkelijk te wassen, ziet er fris uit en heeft een luxe uitstraling!

Ik wens iedereen veel plezier met de werkzaamheden. Foto’s van jullie harde werk zijn overigens altijd welkom! En als je vragen hebt mail dan naar: info@houseofid.eu

Fijne week!